Bakalie zalej ciepłą wodą, tak aby zakryć orzechy i owoce. Odstaw do napęcznienia na co najmniej 2 h. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (al dente). Odcedź, wymieszaj z łyżeczką masła i odstaw do ostygnięcia.
Orzechy odcedź na sitku wodę wlewając do małego rondelka.
Mak wymieszaj z wodą z bakalii i mlekiem. Zagotuj i odparuj nadmiar wody. Mak powinien być jedynie lekko wilgotny. Dodaj do niego suszoną wanilię lub aromat waniliowy i cynamon (ilość wedle uznania). Odstaw do ostudzenia.
W międzyczasie posiekaj orzechy i suszone owoce. W dużej misce połącz makaron, mak, bakalie i miód. Dokładnie wymieszaj… i gotowe!
Ingredients
Directions
Bakalie zalej ciepłą wodą, tak aby zakryć orzechy i owoce. Odstaw do napęcznienia na co najmniej 2 h. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (al dente). Odcedź, wymieszaj z łyżeczką masła i odstaw do ostygnięcia.
Orzechy odcedź na sitku wodę wlewając do małego rondelka.
Mak wymieszaj z wodą z bakalii i mlekiem. Zagotuj i odparuj nadmiar wody. Mak powinien być jedynie lekko wilgotny. Dodaj do niego suszoną wanilię lub aromat waniliowy i cynamon (ilość wedle uznania). Odstaw do ostudzenia.
W międzyczasie posiekaj orzechy i suszone owoce. W dużej misce połącz makaron, mak, bakalie i miód. Dokładnie wymieszaj… i gotowe!
Cześć, tu Kamila!
Jestem dietetykiem klinicznym. Pomagam kobietom, które pragną odzyskać kontrolę nad swoim ciałem, by stać się zdrowszą i szczęśliwszą wersją siebie.
Uczę jak ogarnąć insulinooporność, bez przewracania swojego życia do góry nogami i gotowania ciągle na dwa garnki.