Daktyle zalej niewielką ilością gorącej wody i odstaw do nasiąknięcia na ok. 20 minut.
W międzyczasie orzechy rozłóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C (bez termoobiegu). Piecz 10-13 minut, aż skórka orzechów ściemnieje i popęka. Wyciągnij orzechy i wystudź. Po wystudzeniu zmiel w młynku lub drobno posiekaj
Daktyle odsącz na sitku nad małą miseczką. Zachowaj wodę z daktyli, może się jeszcze przydać.
Do miski włóż rozdrobnionego banana, odcedzone daktyle, kakao i orzechy. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta dodaj 1-2 łyżki wody z z daktyli. Jeśli masa jest za rzadka dodaj jeszcze kakao.
Gotową pastę przełóż do czystego słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby zachować pastę na dłużej włóż część do zamrażarki.
Ingredients
Directions
Daktyle zalej niewielką ilością gorącej wody i odstaw do nasiąknięcia na ok. 20 minut.
W międzyczasie orzechy rozłóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C (bez termoobiegu). Piecz 10-13 minut, aż skórka orzechów ściemnieje i popęka. Wyciągnij orzechy i wystudź. Po wystudzeniu zmiel w młynku lub drobno posiekaj
Daktyle odsącz na sitku nad małą miseczką. Zachowaj wodę z daktyli, może się jeszcze przydać.
Do miski włóż rozdrobnionego banana, odcedzone daktyle, kakao i orzechy. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta dodaj 1-2 łyżki wody z z daktyli. Jeśli masa jest za rzadka dodaj jeszcze kakao.
Gotową pastę przełóż do czystego słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby zachować pastę na dłużej włóż część do zamrażarki.
Cześć, tu Kamila!
Jestem dietetykiem klinicznym. Pomagam kobietom, które pragną odzyskać kontrolę nad swoim ciałem, by stać się zdrowszą i szczęśliwszą wersją siebie.
Uczę jak ogarnąć insulinooporność, bez przewracania swojego życia do góry nogami i gotowania ciągle na dwa garnki.