Jajko włożyć do rondelka z zimną wodą. Podgrzać i gotować 7 minut od momentu zagotowania wody. Po tym czasie jajko przelać zimną wodą i od razu obrać, zanim zdąży wystygnąć (jajko musi być ciepłe!).
W czasie kiedy jajko się gotuje w miseczce wymieszać serek wiejski (razem ze śmietanką), musztardę, sok cytryny, sok z limonki, sól i pieprz.
Do masy włożyć jajko i rozdrobnić je na mniejsze kawałki. Całość zmiksować blenderem na bardzo gładką masę, bez żadnych grudek. Doprawić do smaku tak by był jak najbardziej zbliżony do majonezu.
Ingredients
Directions
Jajko włożyć do rondelka z zimną wodą. Podgrzać i gotować 7 minut od momentu zagotowania wody. Po tym czasie jajko przelać zimną wodą i od razu obrać, zanim zdąży wystygnąć (jajko musi być ciepłe!).
W czasie kiedy jajko się gotuje w miseczce wymieszać serek wiejski (razem ze śmietanką), musztardę, sok cytryny, sok z limonki, sól i pieprz.
Do masy włożyć jajko i rozdrobnić je na mniejsze kawałki. Całość zmiksować blenderem na bardzo gładką masę, bez żadnych grudek. Doprawić do smaku tak by był jak najbardziej zbliżony do majonezu.
Cześć, tu Kamila!
Jestem dietetykiem klinicznym. Pomagam kobietom, które pragną odzyskać kontrolę nad swoim ciałem, by stać się zdrowszą i szczęśliwszą wersją siebie.
Uczę jak ogarnąć insulinooporność, bez przewracania swojego życia do góry nogami i gotowania ciągle na dwa garnki.