Szparagi umyj i osusz. Odłam zdrewniałe końcówki (ok. 1/3 wysokości). Nasmaruj szparagi oliwą i przypraw szczyptą soli.
Grilluj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym (lub na grillu tradycyjnym zawinięte w folię aluminiową) 6-8 min z każdej strony. Czas grillowania zależy od grubości. Szparagi powinny zmięknąć i się zarumienić, ale nie przypalić (grillować tak, aby nie powstały czarne ślady).
Sałatę wyłóż na talerz. Pomidorki przekrój na pół. Ułóż na sałacie pomidorki, szparagi i rozdrobnioną fetę.
Przypraw świeżo mielonym pieprzem i czarnuszką.
Płatki migdałowe wsyp na suchą patelnię. Praż je, aż się zarumienią. Posyp po sałatce.
Płatki migdałowe podpraż od razu w większej ilości i przesyp do słoiczka lub szczelnego pojemniczka. Uważaj aby ich za bardzo nie przyprażyć - przypalone migdały będą miały gorzki smak.
Ingredients
Directions
Szparagi umyj i osusz. Odłam zdrewniałe końcówki (ok. 1/3 wysokości). Nasmaruj szparagi oliwą i przypraw szczyptą soli.
Grilluj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym (lub na grillu tradycyjnym zawinięte w folię aluminiową) 6-8 min z każdej strony. Czas grillowania zależy od grubości. Szparagi powinny zmięknąć i się zarumienić, ale nie przypalić (grillować tak, aby nie powstały czarne ślady).
Sałatę wyłóż na talerz. Pomidorki przekrój na pół. Ułóż na sałacie pomidorki, szparagi i rozdrobnioną fetę.
Przypraw świeżo mielonym pieprzem i czarnuszką.
Płatki migdałowe wsyp na suchą patelnię. Praż je, aż się zarumienią. Posyp po sałatce.
Płatki migdałowe podpraż od razu w większej ilości i przesyp do słoiczka lub szczelnego pojemniczka. Uważaj aby ich za bardzo nie przyprażyć - przypalone migdały będą miały gorzki smak.
Leave a Reply