Słonecznik podpraż na złoto na suchej patelni. Przesyp do miseczki. Zalej ciepłą wodą i odstaw na co najmniej 2 h. Najlepiej przygotuj słonecznik dzień wcześniej i pozostaw w wodzie na noc.
Słonecznik odcedź na sitku. Zachowaj wodę z moczenia, może się jeszcze przydać do miksowania.
Do pojemnika blendera wrzuć słonecznik, siemię lniane, posiekany czosnek, sól, pieprz, natkę pietruszki i całość
Zmiksuj na gładką masę o konsystencji masła. Jeśli masa jest za sucha dodaj 1 łyżkę wody i ponownie zblenduj.
Przełóż do słoika lub szczelnego pojemniczka. Cześć pasty możesz śmiało zamrozić, aby dłużej zachowała trwałość.
Ingredients
Directions
Słonecznik podpraż na złoto na suchej patelni. Przesyp do miseczki. Zalej ciepłą wodą i odstaw na co najmniej 2 h. Najlepiej przygotuj słonecznik dzień wcześniej i pozostaw w wodzie na noc.
Słonecznik odcedź na sitku. Zachowaj wodę z moczenia, może się jeszcze przydać do miksowania.
Do pojemnika blendera wrzuć słonecznik, siemię lniane, posiekany czosnek, sól, pieprz, natkę pietruszki i całość
Zmiksuj na gładką masę o konsystencji masła. Jeśli masa jest za sucha dodaj 1 łyżkę wody i ponownie zblenduj.
Przełóż do słoika lub szczelnego pojemniczka. Cześć pasty możesz śmiało zamrozić, aby dłużej zachowała trwałość.