Do miski wsyp suche składniki: mąki, płatki owsiane, ksylitol, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i rodzynki. Wymieszaj dokładnie.
W osobnej dużej misce zmiksuj lub wymieszaj rózgą kuchenną mokre składniki: jaja, mleko i olej.
Suche składniki dodaj do mokrych. Wymieszaj dokładnie.
W formę do pieczenia wyłożoną papilotkami (lub sylikonowe foremki) wypełnij ciastem do ok. 3/4 wysokości.
Piecz ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C, bez termoobiegu. Aby sprawdzić czy muffinki są gotowe wbij wykałaczkę lub patyczek do szaszłyków do wnętrza babeczki. jeśli po wyjęciu będzie suchy to znaczy, że są odpowiednio wypieczone.
Ingredients
Directions
Do miski wsyp suche składniki: mąki, płatki owsiane, ksylitol, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i rodzynki. Wymieszaj dokładnie.
W osobnej dużej misce zmiksuj lub wymieszaj rózgą kuchenną mokre składniki: jaja, mleko i olej.
Suche składniki dodaj do mokrych. Wymieszaj dokładnie.
W formę do pieczenia wyłożoną papilotkami (lub sylikonowe foremki) wypełnij ciastem do ok. 3/4 wysokości.
Piecz ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C, bez termoobiegu. Aby sprawdzić czy muffinki są gotowe wbij wykałaczkę lub patyczek do szaszłyków do wnętrza babeczki. jeśli po wyjęciu będzie suchy to znaczy, że są odpowiednio wypieczone.