Daktyle zalej niewielką ilością gorącej wody i odstaw do nasiąknięcia na ok. 20 minut.
W międzyczasie orzechy rozłóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C (bez termoobiegu). Piecz 10-13 minut, aż skórka orzechów ściemnieje i popęka. Wyciągnij orzechy i wystudź. Po wystudzeniu zmiel w młynku lub drobno posiekaj
Daktyle odsącz na sitku nad małą miseczką. Zachowaj wodę z daktyli, może się jeszcze przydać.
Do miski włóż rozdrobnionego banana, odcedzone daktyle, kakao i orzechy. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta dodaj 1-2 łyżki wody z z daktyli. Jeśli masa jest za rzadka dodaj jeszcze kakao.
Gotową pastę przełóż do czystego słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby zachować pastę na dłużej włóż część do zamrażarki.
Ingredients
Directions
Daktyle zalej niewielką ilością gorącej wody i odstaw do nasiąknięcia na ok. 20 minut.
W międzyczasie orzechy rozłóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180'C (bez termoobiegu). Piecz 10-13 minut, aż skórka orzechów ściemnieje i popęka. Wyciągnij orzechy i wystudź. Po wystudzeniu zmiel w młynku lub drobno posiekaj
Daktyle odsącz na sitku nad małą miseczką. Zachowaj wodę z daktyli, może się jeszcze przydać.
Do miski włóż rozdrobnionego banana, odcedzone daktyle, kakao i orzechy. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta dodaj 1-2 łyżki wody z z daktyli. Jeśli masa jest za rzadka dodaj jeszcze kakao.
Gotową pastę przełóż do czystego słoiczka i przechowuj w lodówce. Aby zachować pastę na dłużej włóż część do zamrażarki.
Cześć! Nazywam się Kamila, jestem dietetykiem klinicznym.
Uczę jeść świadomie i kreować nawyki. Pomagam schudnąć bez restrykcji i wyrzutów sumienia. Na moim blogu znajdziesz porady jak dbać o zdrowie, apetyczne przepisy oraz mnóstwo motywacji do działania. Śmiało rozgość się, to miejsce powstało z myślą o Tobie.