Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej (miskę umieść w rondelku na rondelku z ciepłą wodą).
Daktyle nabijaj na wykałaczki lub patyczki do koreczków i zanurzaj w roztopionej czekoladzie. Wyjmując z czekolady i odczekaj aż jej nadmiar spłynie z powrotem do miseczki.
Daktyle obtaczaj w wiórkach kokosowych lub w posiekanych drobno orzechach. Jako posypki możesz użyć różnych rodzajów orzechów, migdałów oraz płatków kokosowych.
Po obtoczeniu odkładaj je na kratkę lub talerz. Daktyle wstaw do lodówki na 5-10 minut, aby czekolada dobrze zastygła. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej lub w lodówce.
Ingredients
Directions
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej (miskę umieść w rondelku na rondelku z ciepłą wodą).
Daktyle nabijaj na wykałaczki lub patyczki do koreczków i zanurzaj w roztopionej czekoladzie. Wyjmując z czekolady i odczekaj aż jej nadmiar spłynie z powrotem do miseczki.
Daktyle obtaczaj w wiórkach kokosowych lub w posiekanych drobno orzechach. Jako posypki możesz użyć różnych rodzajów orzechów, migdałów oraz płatków kokosowych.
Po obtoczeniu odkładaj je na kratkę lub talerz. Daktyle wstaw do lodówki na 5-10 minut, aby czekolada dobrze zastygła. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej lub w lodówce.


Cześć! Nazywam się Kamila, jestem dietetykiem klinicznym.
Uczę jeść świadomie i kreować nawyki. Pomagam schudnąć bez restrykcji i wyrzutów sumienia. Na moim blogu znajdziesz porady jak dbać o zdrowie, apetyczne przepisy oraz mnóstwo motywacji do działania. Śmiało rozgość się, to miejsce powstało z myślą o Tobie.