loading

21 czerwca 2016

TWAROŻEK Z TRUSKAWKAMI I KALAREPĄ

Dla tych którym znudził się już twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem mam coś ekstra! ? Twarożek na słodko z truskawkami i kalarepką muśnięty miodem? Świetna opcja na drugie śniadanie lub lekki podwieczorek. Można też załadowac do pudełeczka lub słoiczka i zabrać do pracy lub na wycieczkę. Mniom, mniom ?

BONUS!: wit. C, wapń, kwas foliowy, omega-3, potas, cynk, fluor, wit. A, E i z grupy B, fosfor, selen, błonnik, pełnowartościowe białko

w 1 porcji:
Energia: 298 kcal
Białko: 25,5 g
Węglowodany: 28,5 g
Tłuszcze: 11 g
Błonnik: 8 g

przepis na 1 porcję:
250 g truskawek
½ dużej kalarepy (80g)
½ chudego sera twarogowego (125 g)
1 łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno

Truskawki i twaróg rozdrobnić. Kalarepę pokroić drobno lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać razem z olejem lnianym.

Smacznego! ?

trus

Tagi: , , , ,

Twój adres email nie będzie publikowany