loading

30 stycznia 2016

Koktajl z mlekiem migdałowym i mango

Na fali promocji w Biedronce w moim koszyku wylądowało mango. Uwielbiam smak tego owocu! Niesłodzone mleko migdałowe, którego użyłam ma mało wyrazisty smak, ale po dodaniu pietruszki i miodu nabiera charakteru i fajnie orzeźwia. Gdy nie ma czasu na krojenie, pieczenie i inne takie, koktajl to idealna opcja. Na długo syci oraz dostarcza porcji witamin i minerałów.

BONUS! : witamina C, witamina A, błonnik, wapń, witamina E, kwas foliowy, potas

Energia: 225 kcal
Białko: 5,3 g
Węglowodany: 40 g
Tłuszcze: 5,9 g
Błonnik: 9,4 g

1 szklanka mleka migdałowego (250 ml)
½ mango (ok. 80 g)
2 łyżki płatków owsianych górskich
½ natki pietruszki
1 łyżeczka miodu

Wszystkie składniki miksujemy razem. Smacznego!?

Twój adres email nie będzie publikowany